test Madame Cheung - In de media
In de media
Madame Cheung is weer
6 december 2014 - Madame Cheung is weer 'lekker' volgens de Lekker top 100!

“Wilt u echt een keer een bijzondere culinaire ervaring hebben? Ga dan dineren bij Madame Cheung in Hoorn. De keuken in dit bijzondere restaurant bewijst keer op keer dat Aziatische en Westerse productenwijze gecombineerd kunnen worden. Hier wordt u werkelijk gastvrij ontvangen door restauranteigenaar Robin Wu die zijn passie voor wijn en spijs graag met u deelt... ”
Culinair 7-gangen Arrangement à € 99,00 p.p.inclusief wijnarrangement en met een gratis overnachting in Hotel Petit Nord!!
12 april 2013 - Culinair 7-gangen Arrangement à € 99,00 p.p.inclusief wijnarrangement en met een gratis overnachting in Hotel Petit Nord!!
Speciaal arrangement met een culinair diner in restaurant Madame Cheung.

Inclusief 7 glazen wijnarrangement.
1 gratis overnachting in een Superior kamer inclusief ontbijt.
Late check out om 14:00 uur.
Op basis van 2 personen (toeslag 1 pers €30).
Gratis uitrijkaart voor de parkeergarage twv €20.
Extra overnachting inclusief ontbijt €35.00 p.p.
Gebaseerd op beschikbaarheid.
Madame Cheung stijgt in top 100 van Lekker 2012
3 november 2011 - Madame Cheung stijgt in top 100 van Lekker 2012
Madame Cheung stijgt in de “Lekker 2012” van 96 naar 92.

“Deze zaak is niet zomaar ‘een chinees’ maar een gastronomisch tempeltje waar eigentijdse gerechten verschijnen in oosterse jasjes - of oosterse gerechten in eigentijdse jasjes - op mooi gedekte tafels in een ambiance van stijl en warmte….... De professionele bediening is attent en informeel en zorgt voor een fantastisch avondje uit tegen een acceptabele prijs…..”
Playboy Magazine 2011
1 november 2011 - Playboy Magazine 2011
Hoorn

Wellicht was het grappig bedoeld - dit is immers Playboy’s Comedy Issue - dat mijn baas en vaste tafelgenoot voor deze rubriek, Jan Heemskerk, een uur voor vertrek liet weten dat hij het ‘vanavond niet ging redden, vanwege diverse redenen.’ Hij bezwoer dat het hier geen humor betrof, maar kon een mild cynische blik niet onderdrukken toen de één na de andere vriend die ik uitnodigde mij liet weten dat hij het vanavond helaas ook niet ging redden. De enige die mij de dag na het diner lichtelijk aangebrand liet weten dat ik hém had moeten bellen, was Ron Blaauw, de sterrenchef van het gelijknamige Amsterdamse restaurant, van wie ik inderdaad had aangenomen dat hij het te druk zou hebben. Ron was de enige die begreep wat de rest niet doorhad; dat ze hier een avondje geweldig etenhadden gemist.

Hoe dan ook; moederziel alleen stapte ik Madame Cheung binnen. Een modern, maar warm verlicht restaurant aan de Kleine Noord in Hoorn, tegenover de Bike Totaal. Robin Wu doet alsof ie dagelijks eenzame mannen over de vloer heeft in zijn Aziatische restaurant en maait tijdens het beleefdheidsgesprekje met opvallend gemak het bestek van Heemskerk weg. ‘Glaasje wit?’ Heerlijk, Robin.

De amuse is een bitterbal van pekingeend met een kopje Oosterse runderbouillon. Het is dinsdag en de zaak zit vrij vol, wat bijzonder is voor een klein plaatsje als Hoorn. Robin legt uit: ‘Tachtig procent van de mensen komt uit de regio. Ze weten wat ze hier krijgen; goed eten met de beste ingrediënten voor niet teveel geld.’ Kijk dus niet raar op als je op de kaart een Aziatisch getint gerecht met Livar varken (uit Limburg) of Iers rund ziet staan. En probeer niet te hard te lachen bij de prijs van de menu: je krijgt al drie gangen voor drie tientjes. In grotere, ‘hippere’ steden mag je blij zijn als je voor die prijs een sateetje van de haas mag wegprikken.

Het tweede en derde gerecht behoren tot het beste wat ik dit jaar gegeten heb: kortgeschroeide Yellowfin tonijn met maanzaad, met daar bovenop een plakje ganzenlever. Een even bizarre als gekmakend lekkere combinatie. En ook de daaropvolgende ‘zwarte’kabeljauw, gestoomd in bananenblad met zeekraal, truffel en shi-take is even simpel als briljant. Geen gepiel, geen ingewikkelde presentaties; eenvoud.

Wat overigens niet geldt voor de wijnkaart. Robin is gek op wijnen en dat laat ie merken ook; er staan meer dan honderd wijnen op zijn kaart, waaronder alle belangrijke klassiekers (Cristal champagne, Corton Charlemagne, Chateau Mouton Rothchild, you name it) maar vooral veel verrassende wijnen uit bijvoorbeeld Kroatië en Canada. Belangrijkste is voor Robin dat ze passen bij de Aziatische keuken. Dat ie daar kijk op heeft, blijkt wel uit het feit dat zijn Chileense Escudo Rojo in 2010 tot beste rode huiswijn werd bekroond.

Een tafeltje verderop is inmiddels een man alleen gaan zitten. Robin loog niet! We wisselen de ‘wij-zitten-hier-alleen-en-dat-is-fokking-prima-blik’ en buigen ons over een nieuw gerecht. Voor mij is dat de kalfswang, gegaard in tom yam, met een ‘vis’koekje van kalfszwezerik. Ik begin het echt verschrikkelijk naar mijn zin te krijgen.

Robin ziet dat ie gewonnen heeft, maar gaat voor ‘the kill’; wagyu beef met zwarte pepersaus, begeleid door een glas exclusieve Australische wijn, die de wijnmaker zelf omschrijft als ‘heavy metal’. Bam.

Ondertussen stromen de smsjes van bezwaarde vrienden en baas Heemskerk binnen. ‘Sorry dat ik het niet redde, gaat het wel?’ Ik staar tevreden naar de Bike Totaal, alwaar een mooie Batavus in de aanbieding is, en wacht op het nagerecht van yuzu-ijs (een fris Japans kruid) en een creme brulée van kokos en Thaise basilicum. Het ging prima, dankjewel. En ik kom zeker terug. Iets in mij zegt dat ik de volgende keer niet alleen zal zitten.

Marcel at het vijfgangen verrassingsmenu voor E 46.

Cijfer: 8.5
Reuring met Riesling
28 mei 2011 - Reuring met Riesling
Noord-Hollandse Dagblad over de Tong
Pers Wijn Magazine
4 mei 2011 - Pers Wijn Magazine
Pers Wijn Magazine, Het wijnmagazine voor liefhebbers en professionals. Mei/Juni 2011-05-04
De Telegraaf
17 januari 2011 - De Telegraaf
Yin en Yang aan het IJsselmeer - Pieter Nijdam eet bij Madame Cheung.
Madame Cheung in de top 100
16 november 2010 - Madame Cheung in de top 100
Wij zijn binnengekomen in de Top 100 beste restaurants van Nederland op nummer 96! Robin is supertrots, met zijn restaurant-team Roel, Daisy, Tuk, Weiyi en Naomi, streeft hij ernaar om onze gasten culinair te laten genieten. We zijn ontzettend blij met deze culinaire erkenning, maar het belangrijkste is dat onze gasten genieten van lekker eten in een gastvrije ambiance en steeds weer bij ons terug komen.
Financieel Dagblad
16 oktober 2010 - Financieel Dagblad
Yifei Liu en Robin Wu over hun bijdrage aan de smaak van Nederland.
Westfriese zaken
1 april 2010 - Westfriese zaken
Robin en Hoying vertellen over succesvol ondernemen tijdens de recessie.
Lekker 2010
13 november 2009 - Lekker 2010
Madame Cheung weer op de drempel van de top 100 in Lekker 2010.
Gault Millau 2010
1 november 2009 - Gault Millau 2010
Madame Cheung nieuw in Gault Millau 2010 met 13 punten!
Lekker 2009
1 november 2008 - Lekker 2009
Madame Cheung wederom bijna in de top 100 van de beste restaurants.
Lekker 2008
1 november 2007 - Lekker 2008
Madame Cheung op de drempel van de top 100.
Nieuwsbrief
Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Madame Cheung.